RETSEPT: Salat „Metsatukk“

Suurem purk marineeritud šampinjone (võib ka teisi marineeritud või soolatud seeni, millel on kübarad terved)
Punt rohelist sibulat
3-4 keedetud kartulit
1-2 keedetud porgandit
Suitsukanafilee ca 500 g
Väike purk maisi
3 keedetud muna
Majoneesi
Maitsestamiseks soola ja pipart

Võta suurem kauss ja vooderda see küpsetuspaberiga.
Aseta kõige põhja šampinjonid, kübaraga allapoole, jalad ülespoole.
Puista seente vahele hakitud roheline sibul.
Seejärel lisa kiht riivitud kartulit, maitsesta soola ja pipraga ning määri peale pisut majoneesi.
Seejärel lisa järgmiseks kihiks tükeldatud suitsukanafilee.
Sellele omakorda pane peale nõrutatud mais ja taas pisut majoneesi.
Järgmiseks riivi keedetud munad ja puista majoneesile.
Seejärel lisa riivitud porgand, maitsesta soola ja pipraga ja  määri jälle sellele õhukese kihina majoneesi.
Valmistamisel suru kihte lusikaga õrnalt kokku.
Põhimõtteliselt meenutab see salat paljudes peredes tuntud „Kasukat“, kuid on pisut omapärasem.
Kui tuleb serveerimise aeg, võta suur taldrik ja keera salatikauss kiire liigutusega sellele ümber. Eemalda kauss ja küpsetuspaber. Tulemus meenutab torti ja seened rohelisel sibulal loovad mulje metsatukast. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!