UUDIS: Otsitakse parimaid koduveinide valmistajaid

Kaheksandat aastat toimuv koduveinikonkurss ootab võistlejaid parima koduveini- ja siidri pruulija tiitlile. Varem on konkursil osalenud kokku 966 erinevat veini kõigist Eesti maakondadest välja arvatud Hiiumaa.
Eelmise aasta konkursil osales täpselt 100 koduveinimeistrite loodud veini.
Koduveinikonkurssi on Veinivilla koos Maalehega korraldanud juba 7 aastat. Käesolevast aastast jätkatakse sama konkursi korraldamist koos Eesti Väikepruulijate Liiduga, mis koondab enamikku Eestis tegutsevatest õlle, siidri ja veini väiketootjaid.
Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige ja koduveini konkursi eestvedaja Tiina Kuuleri sõnul alistatakse tänavusel konkursil tuhandenda konkursile esitatud veini maagiline piir. “Selle erilise sündmuse tähistamiseks otsustasime, et vein või siider, mis jõuab korraldajate kätte konkursi ajaloo tuhandendana, saab eriauhinna,” ütles Kuuler, jättes täpse auhinna veel saladuseks. “Täna on veel kõigil kodupruulijatel võimalus konkursi 1000. veini aunimi endale saada.”
Läbi ajaloo on kõige rohkem koduveine ja -siidreid konkursile laekunud Harjumaalt, kokku 380, teisel kohal on Tartumaa 75 veiniga, kellele järgnevad Pärnumaa 41 ja Saaremaa 31 veiniga. Kõige rohkem on seitsme aasta jooksul esitatud konkursile õuna ja õunapõhiseid veine, kokku tervelt 380. Toorainetest järgnevad ootuspäraselt 182 veiniga erinevat värvi sõstrad ja tikrid. Mõnevõrra üllatuslikult on Eesti koduveinimeistrite kolmas lemmik rabarber, mille populaarsus on kasvanud kiiresti just viimasel viiel aastal.
Toorainetest on võiduveinide vahel tihe konkurents - võrdselt kahel konkursiaastal on parimaks kuulutatud õuna, kirsi ja aroonia-sõstra vein ja ühel aastal rohelise sõstra vein.
Kõigil veini- ja siidrimeistritel, kel on kodus põnevate maitsetega isetehtud koduveine või -siidreid ning kes tänavu võistlusel osaleda soovivad, leiavad konkursi kohta rohkem infot Eesti Väikepruulijate Liidu kodulehelt, Eesti väikepruulija sõprade Facebooki-kommuunist või aadressilt info@veinivilla.ee. Konkursil saavad osaleda vaid hobitegijad, kes pole ametlikud tootjad, saates oma koduveini või siidri žüriile enne
21. aprilli.

Koduveinide valmistamine on igaühele jõukohane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!