Kolm olulist asja, mida on õpetanud mulle staarkokk Jamie Trevor Oliver

1. Noad peavad olema korralikud
Kui hästi järele mõelda, siis nuga on köögiriistadest põhitegija, kuigi saia ja leiba ning ka lihatooteid saab poest osta viilutatult. Aga mis kvaliteet on viilutatud lihal, kui see on päevi oma ostjat oodanud?
Nuge võiks kokkamiseks olla umbes 5-6 erinevat: laia teraga lihanuga (20 cm), lühem juurviljanuga (8-10 cm), kokanuga (18 – 20 cm), sakiline leivanuga, fileerimisnuga ja niiöelda universaalne nuga (13-15 cm).
Nugade ostmisel tasub investeerida kvaliteeti, aga ka käepärasesse noateritajasse.
NB! Kasutage oma investeeringut otstarbekalt, ärge väänake nendega purgikaasi ja konservikarpe lahti!!!

2. Ära karda eksperimenteerida
On olemas suurepärane sõna „toidukunst“, mis ei tähenda üksnes ägedate retseptide järgi kokkamist, vaid  sisaldab endas ka lõpmatuid võimalusi erinevate toiduainete ja maitsetega eksperimenteerida. Kui tunnete ebakindlust ja kardate kallist toitu rikkuda, alustage maitsetega katsetamist näiteks eilsete suppide ja praadide „elustamisega“.

3. Rustikaalsus pole häbiasi
Nõukogude köögist pärineb komme kõike peeneks hakkida ja uute kodumasinate tulekuga pingutatakse vahel üle purustamisega ning püreestamisega. Tean ühte perekonda, kus kartulisalati kuubikud peaaegu, et mõõdetakse joonlauaga üle. Palju kiiremini ja lihtsamalt saab läbi, kui lasete toiduainetel rääkida enda eest. Ärge peljake suuri või ebakorrektseid tükke. Eriti salatite puhul piisab, kui neid lihtsalt sõrmede vahel rebida ja kaussi panna. Rohmakust ei tasu peljata ka serveerimisel, eriti nüüd, kus grilli- ja piknikuhooaeg ees. Väikekodanlikel tirinatel on oma võlu, aga las nad näitavad end laudadel pigem talvekuudel koos küünaldega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!