UUDIS: Eesti korraldab esmakordselt maailmameistrivõistlused kokteilide valmistamises

Esimest korda on 1951. aastal asutatud rahvusvaheline baarmenite assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association) usaldanud eestlastele õiguse korraldada (3.10.2018- 4.10.2018) Tallinnas maailmameistrivõistlused kokteilide valmistamises – „World Cocktail Championships 2018“. Põhjust ei pea kaugelt otsima, sest Eesti
Baarmenite Assotsiatsioon on teinud silmapaistvat tööd nii rahvusvahelistel võistlustel kui ka baarmenite koolitamisel Eestis.
Eestlaste loodud koolituskeskuse tase toob Tallinna teadmisi ja kogemusi omandama õpilasi kogu Euroopast, huvilisi on ka Ameerika Ühendriikidest ning Aasiast ja Aafrikast.
Kultuurikatlas toimuvatele maailmameistrivõistlustele on 67 riigist oodata pool tuhat baarivaldkonna huvilist, kellest osa astub oma riigi eest pingelisse võistlustulle. Võistlustele eelneb IBA kongress, mis toob baarivaldkonna esindajad kogu maailmast kokku tähistama kokteilide valmistamise kunsti. Peale võistluste on kavas töötoad, valdkonna esindajate kohtumised, Eestit tutvustav õhtu ja pidulik õhtusöök.
Üritustelt leiab palju uusi ja huvitavaid ideid ning inspiratsiooni kokteilide valmistamiseks. Kokteilivalmistamise maailmameistrivõistlustest on saanud baarivaldkonna aastasündmus, kus pannakse alus rahvusvahelistele kokteilisegamise standarditele ja uutele arengusuundadele.
Eelmise aasta maailmameistrivõistlustel Kopenhaagenis võitis superfinaali Austriast pärit Mario Hofferer, kes pälvis meistritiitli kategoorias „Before Dinner“. Mainekat tiitlit kandev Mario Hofferer on kutsutud tänavu Tallinna oma võidukokteili valmistama.
Tavakülastajale annab üritus hea ülevaate kokteilivalmistamise kunstist, mis on toidu- ja joogikultuuri lahutamatu osa. See tähendab alkoholi tarbimist mõistlikus koguses, et nautida kvaliteetseid ja põnevaid maitseelamusi.

Tallinnas toimuvad maailmameistrivõistlused kokteilide valmistamises (Foto: Pixaby)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!