Kui hästi järele mõelda, siis nuga on köögiriistadest
põhitegija, kuigi saia ja leiba ning ka lihatooteid saab poest osta viilutatult.
Aga mis kvaliteet on viilutatud lihal, kui see on päevi oma ostjat oodanud?
Nuge võiks kokkamiseks olla umbes 5-6 erinevat: laia teraga
lihanuga (20 cm), lühem juurviljanuga (8-10 cm), kokanuga (18 – 20 cm), sakiline
leivanuga, fileerimisnuga ja niiöelda universaalne nuga (13-15 cm).
Nugade ostmisel tasub investeerida kvaliteeti, aga ka käepärasesse
noateritajasse.
NB! Kasutage oma investeeringut otstarbekalt, ärge väänake
nendega purgikaasi ja konservikarpe lahti!!!
2. Ära karda eksperimenteerida
On olemas suurepärane sõna „toidukunst“, mis ei tähenda
üksnes ägedate retseptide järgi kokkamist, vaid sisaldab endas ka lõpmatuid võimalusi
erinevate toiduainete ja maitsetega eksperimenteerida. Kui tunnete ebakindlust
ja kardate kallist toitu rikkuda, alustage maitsetega katsetamist näiteks
eilsete suppide ja praadide „elustamisega“.
3. Rustikaalsus pole häbiasi
Nõukogude köögist pärineb komme kõike peeneks hakkida ja
uute kodumasinate tulekuga pingutatakse vahel üle purustamisega ning
püreestamisega. Tean ühte perekonda, kus kartulisalati kuubikud peaaegu, et
mõõdetakse joonlauaga üle. Palju kiiremini ja lihtsamalt saab läbi, kui lasete
toiduainetel rääkida enda eest. Ärge peljake suuri või ebakorrektseid tükke. Eriti
salatite puhul piisab, kui neid lihtsalt sõrmede vahel rebida ja kaussi panna. Rohmakust
ei tasu peljata ka serveerimisel, eriti nüüd, kus grilli- ja piknikuhooaeg ees.
Väikekodanlikel tirinatel on oma võlu, aga las nad näitavad end laudadel pigem
talvekuudel koos küünaldega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!