Eesti ainus Michelini tärniga pärjatud kokk avas Tallinnas gurmeerestorani

18. augustil avati Tallinnas Noblessneri sadamas gurmeerestoran 180° By Matthias Diether. Restorani asutaja ning Chef de Cuisine on üks Berliini restoranimaailma tunnustatumaid tegijaid, Michelini tärniga pärjatud Matthias Diether, kelle armastus Eesti vastu sai alguse juhtides Pädaste mõisa restorani Alexander kööki.
Peakokk on oma elegantse ja artistliku käekirjaga pälvinud palju rahvusvahelist tunnustust ning juhtinud mitmeid nimekaid Michelini tärni restorane üle maailma.
„Minu ambitsioon pole kohalikku köögikunsti sammukese võrra edasi aidata, vaid soov viia õhtusöök täiesti uuele tasemele – etenduseks, mida nautida kõikide meeltega,“ ütleb Matthias Diether.
180° peakokalaud pakub erilist õhtusöögikogemust avanedes otse restorani kööki. Kümnekohalises ühislauas on võimalik lähedalt vaadata kogu toiduvalmistamise protsessi. Individuaalsetes laudades saab nautida merevaateid ning jälgida ka köögimeeskonna toimetamist.
Pakutakse kuuekäigulist peakoka degustatsioonimenüüd, mis põhineb puhastel ja külluslikel maitsetel ning on valmistatud vaid Dietherile ainuomases hõrgus, rikkalikus ja modernses võtmes. Tegu on modernse Euroopa köögiga, mille puhul pööratakse erilist tähelepanu ka väikseimatele detailidele ning veatule väljapanekule.

Foto: 180° By Matthias Diether.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lisa oma mõtted siia täis kõhu ja hea tujuga!